Hlavní obsah

Červíček skončí u policie v březnu

Martin Červíček, který v minulých dnech oznámil záměr kandidovat za ODS v krajských volbách, povede policii v Královéhradeckém kraji do konce března. Oznámil to policejní prezident Tomáš Tuhý. Na Červíčkovo místo hodlá vypsat výběrové řízení.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Červíček

Článek

"Shodli jsme se, že role krajského ředitele by nebyla slučitelná s jeho kandidaturou. Přivezl mi žádost o ukončení služebního poměru, přijal jsem ji," shrnul setkání Tuhý.

Policejní prezident se rozhodl využít standardní lhůtu, kterou uvádí zákon, takže Červíčkovi začne od února běžet dvouměsíční výpovědní lhůta.

Červíček prý Tuhému naznačil i "některé možné směry ohledně personálního obsazování" v regionu. O obsazení funkce krajského policejního ředitele prý ještě bude diskutovat vedení policie, poté bude vypsáno nabídkové řízení. Do něj se podle Tuhého budou moci přihlásit zájemci z 10. platové třídy z celé země.

Do ODS vstoupí později

Své politické angažmá Červíček zatím nechtěl rozebírat. "O politice v současné době nechci moc hovořit, protože se ještě cítím jako policista," vysvětlil. "Nechci být kluk z plakátu, který bude k dispozici pro jedny krajské volby," odpověděl na dotaz novinářů, proč přijal právě nabídku ODS. Na rozdíl od jiných prý totiž tato nabídka byla dlouhodobá. Po ukončení služebního poměru se plánuje stát členem strany.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Policejní prezident Tomáš Tuhý

Červíček slouží u policie 25 let, v minulosti vedl dopravní policisty nebo šéfoval policistům v hlavním městě. Od roku 2012 do roku 2014 zastával post policejního prezidenta. Z funkce byl odvolán kvůli dvojvládí v čele sboru, které nastalo poté, co soud zastavil stíhání předchozího policejního prezidenta Petra Lessyho obviněného ze zneužití pravomoci. Vedení policie v Královéhradeckém kraji se Červíček ujal v březnu 2014.

Minulé krajské volby v tomto regionu vyhrála ČSSD před KSČM, které se dohodly na vytvoření koalice. Kandidáti ODS se dostali do zastupitelstva. Hejtmanem je Lubomír Franc (ČSSD), který funkci nebude obhajovat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám