Hlavní obsah

Jednání o pražské koalici v čele s TOP 09 opustili nezávislí kolem Hudečka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Trojice nezávislých zastupitelů kolem bývalého pražského primátora Tomáše Hudečka ukončila vyjednávání o podpoře rodící se magistrátní koalice v čele s TOP 09. Tu by mohla tvořit ještě Trojkoalice (Strana zelených, lidovci a STAN) a Piráti. Podporovat by ji mohla ODS. Bez nezávislých by však měla v zastupitelstvu jen 32 z 65 hlasů.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý pražský primátor Tomáš Hudeček

Článek

V Praze vládne od loňského října okleštěná sedmičlenná rada, kterou tvoří členové dnes už bývalé koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice. Původně bylo v radě 11 členů.

"My, členové klubu Nezávislí, odmítáme pokračovat v dalším vytváření dojmu vyjednávání o nové pražské koalici, neférovém jednání vůči voličům a vůči klubům pirátů a Straně zelených. Zneužívání důvěry zejména mladých členů v nových stranách, se kterými v konečném důsledku vlastně nechce nikdo spolupracovat, nám nepřipadá vhodné," uvedli zastupitelé důvody ve svém prohlášení. Klub nezávislých tvoří kromě Hudečka ještě bývalá radní Eva Vorlíčková a zastupitel Milan Růžička.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podpořili by výměnu Krnáčové

Nezávislí jsou podle prohlášení připraveni podpořit výměnu primátorky Adriany Krnáčové i obměnu dalších radních. "To jsme již dlouho připraveni podpořit, ne však výměnou za to, že se z nefunkční troj- až pětikoalice o původní většině jednoho hlasu stane jiná nefunkční pěti- až sedmikoalice o většině dvou či tří hlasů," uvedli.

Související témata:

Foto: Petr Horník, Právo

Primátor Tomáš Hudeček během očekávání volebních výsledků.

Foto: Stanislav Peška, Právo

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

V Praze vládla po volbách v říjnu 2014 koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice s těsnou většinou 33 hlasů. Koalice se ale na konci loňského října po jednání zastupitelstva rozpadla poté, co byli odvoláni čtyři z 11 radních, a to nejen hlasy opozice, ale i tehdejší koalice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám