Hlavní obsah

Při práci s utajovanými dokumenty dbáme na bezpečnost, dušuje se úřad vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Úřad vlády při práci s utajovanými materiály striktně dodržuje příslušný bezpečnostní režim, tvrdí prostřednictvím tiskové zprávy mluvčí kabinetu Martin Ayrer. Utajované materiály podle jeho slov dostávají premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) i ostatní zaměstnanci vždy osobně proti podpisu. Úřad tak reaguje na tvrzení serveru White Media, který zveřejnil některé Sobotkovy e-maily, že si premiér do své soukromé e-mailové schránky přeposlal dokument podléhající utajení.

Foto: Jan Hrouda, Právo

Úřad vlády ČR

Článek

"Úřad vlády ČR prohlašuje, že při nakládání s utajovanými materiály striktně dodržuje bezpečnostní režim, který je pro materiály takové povahy stanoven," píše se ve zprávě.

"Na e-mailovou adresu předsedy vlády Bohuslava Sobotky nebyl nikdy zaslán materiál v utajovaném režimu. Takový postup při nakládání s utajovanými informacemi není možný a vylučuje jej bezpečnostní režim, který je Úřadem vlády ČR dodržován," ubezpečuje úřad.

Extremistický server White Media zveřejnil část korespondence Sobotky dvakrát. Její odcizení a nabourání premiérova e-mailu vyšetřuje Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ). Mluvčí útvaru Pavel Hanták v pondělí sdělil, že není možné k případu uvolnit žádné informace, protože se případ stále prověřuje.

Anketa

Dáváte si záležet na tom, aby se vám nikdo nenaboural do e-mailu?
Ano
67,8 %
Ne
32,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 649 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám