Hlavní obsah

Meteorologové varují před ledovkou

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v pátek výstrahu před ledovkou. Platí pro jihozápadní oblasti republiky od půlnoci do sobotního dopoledne.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Přes naše území se v noci bude od západu přesouvat pásmo srážek, které budou na podchlazeném povrchu namrzat a místy vytvářet ledovku.

V noci a nad ránem by se podle meteorologů měly teploty pohybovat mezi minus jedním a minus pěti stupni Celsia.

Varování platí pro Vysočinu, Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj.

„V průběhu sobotního dopoledne, kdy očekáváme růst teplot nad bod mrazu, nebezpečí tvorby ledovky postupně pomine,” sdělili meteorologové, kteří zároveň připomněli, že na silnicích, které nebyly ošetřeny a na nichž bude odtávat sníh, se může večer vytvářet i náledí.

Víkend bude zatažený a se srážkami

O víkendu by mělo převládat  oblačné počasí s občasným deštěm, který bude ve vyšších polohách přecházet v déšť se sněhem. Teploty se v sobotu budou pohybovat do čtyř stupňů Celsia.

V neděli by měly teploty stoupat až k pěti stupňům, přičemž opět bude převážně zataženo s deštěm. Na horách půjde opět nejčastěji o srážky smíšené. Ráno a večer by se opět mohla ojediněle tvořit na silnicích ledovka.

Reklama

Výběr článků

Načítám