Hlavní obsah

Poslanec za hnutí ANO Vozdecký končí ve Sněmovně

Právo, Novinky, zpe, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Plzeňský poslanec za hnutí ANO Josef Vozdecký složí v lednu svoji funkci ve Sněmovně. Důvodem jsou zdravotní problémy. Novinkám to v úterý sdělila jeho asistentka Marcela Beránková. Nahradí jej plzeňská zastupitelka Miloslava Rutová.

Foto: archiv Ano

Poslanec hnutí Ano Josef Vozdecký.

Článek

„Pan poslanec ve funkci končí kvůli zdravotním důvodům,“ řekla Beránková.

Vozdecký by měl mandát složit po mimořádné schůzi kvůli elektronické evidenci tržeb, která bude tento pátek. „Bavili jsme se o tom, je to samozřejmě jeho rozhodnutí kvůli zdravotním důvodům,“ sdělil Novinkám šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek.

Pracoval jako ředitel Bohemia Sektu

Jedenasedmdesátiletý Vozdecký se stal poslancem jako nestraník za hnutí ANO v říjnu 2013. Ve Sněmovně je členem zemědělského výboru.

Přes 40 let pracoval pro Bohemia Sekt, několik let byl generálním ředitelem. V současnosti podniká v oblasti vinařského poradenství.

Rutová zastupitelkou zůstane

Vozdeckého v dolní komoře parlamentu nahradí kinezioložka a plzeňská zastupitelka Miloslava Rutová, která kandidovala za hnutí ANO v senátních volbách v roce 2014 v obvodu Plzeň-město. Do horní komory parlamentu se však nedostala.

Plzeňská organizace ANO nyní Rutovou zvolila jako kandidátku do Senátu znovu. Volby v obvodu Plzeň-jih proběhnou za necelý rok. Obvod zahrnuje i Slovany, kde Rutová bydlí.

Foto: ANO

Miloslava Rutová (ANO)

„V tuto chvíli určitě půjdu do Sněmovny, a budu dělat všechno proto, abych tam byla platná. Chci se věnovat sociální oblasti, zejména postiženým a starým lidem. Jak to dopadne se Senátem, se ještě uvidí. V tuto chvíli je to spíše utopie,“ řekla Právu Rutová s tím, že bude záležet i na vnitrostranické diskusi. Post plzeňského zastupitele by si ráda ponechala.

„Chtěla bych mít podrobné informace o tom, co se v Plzni děje. Pokud to budu stíhat, chci si post zastupitelky ponechat,“ dodala Rutová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám