Hlavní obsah

Milovník americké legendy bude mít na voze Route 66

– Zlín
Právo, Aleš Fuksa

Je jedním z prvních motoristů v České republice, který se rozhodl pro individuální registrační značku (RZ). Jeho Jeep Commander nebude zdobit nic jiného než název známé americké magistrály Route 66.

Foto: Foto archiv Zdeňka Juráska

Zdeněk Jurásek na Route 66

Článek

Prezident stejnojmenné české asociace Zdeněk Jurásek ze Zlína o jiné osobní registrační značce ani neuvažoval a zavčas si zarezervoval právě název legendární silnice spojující východní a západní část Ameriky.

„Požádal jsem o značku hned, jak se ta možnost objevila. Nikdy se mi nelíbily protekční věci, ale přiznám se, že Route 66 je součást mojí image. Pořád nosím trička s jejím názvem, tak proč nemít i značku na autě,“ pousmál se Jurásek, který v Česku propaguje legendární silnici.

Osobně se po Route 66 projel už jednadvacetkrát a od září loňského roku jsou jména Zdeněk a Eva Juráskovi vytesána na chodníku slávy při Route 66.

Foto: Jan Čech, Novinky

Svislé světlomety se nám na první pohled moc nelíbily, postupem času jsme se ale do nich zakoukali.

Zdeněk Jurásek doufá, že originální RZ dostane ještě před 23. lednem, kdy má asociace milovníků americké legendární cesty celorepublikový sraz v Praze. „Snad mi na úřadě vydají správní rozhodnutí během pár dnů, pak hned zaplatím deset tisíc a do patnácti dnů by mi měli značku dodat. Snad se to stihne,“ podotkl Jurásek, který se po Route 66 poprvé projel v roce 1998. Tenkrát to bylo na kole, v dalších letech dal přednost automobilu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám