Hlavní obsah

Mám na práci důležitější věci, odmítl Mynář prozradit, zda uspěl s rozkladem kvůli prověrce

Kancléř Vratislav Mynář v pondělí konstatoval, že nebyl tak naivní, že by počítal s úspěchem svého rozkladu proti neudělení prověrky na stupeň přísně tajné. Výsledek šetření zatím komentovat nehodlá, má prý na práci „důležitější věci”. Během dne se s ním prý nicméně seznámí.

Foto: Petr Horník, Právo

Vratislav Mynář

Článek

Informace o tom, že Mynář s rozkladem patrně neuspěl, se objevily již minulý týden v České televizi. [celá zpráva]

Kancléř nyní ČTK řekl, že rozklad považoval za zbytečný, neboť „nebyl tak naivní, aby si myslel, že pan (Dušan) Navrátil rozhodnutí zvrátil”. Navrátil je šéfem NBÚ.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pokud skutečně Mynář neuspěl, může proti rozhodnutí ředitele NBÚ, který vydal rozhodnutí o rozkladu, podat žalobu. Má na to 30 dní od doručení rozhodnutí. Žaloba však nemá odkladný účinek jako rozklad. Soud rozhoduje podle zvláštních předpisů, řízení je z velké části utajené. Pokud by Mynář neuspěl ani s žalobou, mohl by podat kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu.

Související téma:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář

Prezident Miloš Zeman avizoval, že Mynáře ve funkci ponechá do doby, než budou vyčerpány všechny možnosti odvolání. Nadto dodal, že důstojné místo pro něj na Hradě vždy najde.

Reklama

Související témata:

Související články

Kancléř Mynář prověrku nezískal

Kancléř prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář nezískal podle zjištění Práva bezpečnostní prověrku na nejvyšší stupeň „přísně tajné“ (PT), kterou mu Národní...

Výběr článků

Načítám