Hlavní obsah

Česko potrápí námraza a ledovka. V polovině týdne se oteplí a zaprší

Mrazy se sněhovou nadílkou vystřídá v polovině týdne teplá fronta, která s sebou přinese velkou oblačnost s deštěm a také teploty až kolem šesti stupňů Celsia, sdělila v pondělí Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. Na řidiče čekají nástrahy v podobě námrazy a ledovky.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nejchladnějším dnem v celém týdnu je pondělí, kdy teploty na mnoha místech republiky klesly až na minus 12 stupňů. Například v Ostravě byl srovnatelný mráz jako na Luční a Labské boudě. Během dne by mělo být zataženo a postupně bude sněžit na celém území Česka. „Napadnout by mělo do dvou centimetrů, ale vzhledem k silnému větru se mohou na některých místech tvořit sněhové jazyky,“ řekla Honsová. Denní teploty se budou pohybovat v rozmezí minus 7 až minus 3 stupně.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

úterý bude podobný ráz počasí. Oblačno se sněžením, na západě Čech by měly padat mrznoucí srážky, které odpoledne začnou přecházet v déšť, a postupně by mělo pršet po celém Česku. Velmi rozdílné budou teploty. Ranní minima se budou pohybovat v rozmezí 0 až minus 4 stupně, odpoledne budou na západě teploty kolem 3 stupňů, Praha by měla mít 1 stupeň, nejchladněji bude na Moravě, kde by se měly teploty pohybovat v rozmezí minus 5 až minus 9 stupňů.

Velkou oblačnost s občasným deštěm předpovídají meteorologové na středu. Smíšené srážky by měly být od 400 metrů, sníh by měl padat v polohách od 600 metrů nad mořem. Ranní teploty budou v rozmezí 0 až minus 4 stupně, odpolední 0 až 4 stupně.

Ve čtvrtek by mělo být méně srážek, ale stále bude přetrvávat zataženo velkou oblačností. Ranní teploty 0 až minus 4, odpolední 1 až 5 stupňů.

pátek a sobotu by mělo být oblačno až polojasno. Ráno by se měly objevit mlhy. Ranní teploty 2 až minus 2 stupně, při vyjasnění minus 4 stupně, odpolední v pátek 1 až 5, v sobotu 2 až 6 stupňů.

neděli by mělo pršet, a to dokonce i na horách. Denní teploty se budou pohybovat mezi 2 až 6 stupni Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám