Hlavní obsah

Krkonoše se zatím zelenají, ale lyžaři se přece jen dočkají

Novinky, Aneta Lednová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špindlerův Mlýn

Letošní zima s extrémně vysokými teplotami zatím příznivce zimních radovánek nepotěšila. Provozovatelé lyžařských sjezdovek, a nejen ti, čekali na sníh jako na smilování. A dočkali se. Na konci prosince se počasí umoudřilo a milovníci zimních sportů si mohou začít pořádně užívat.

Krkonoše se zatím zelenají, ale lyžaři se přece jen dočkajíVideo: Aneta Lednová, Novinky

 
Článek

Až na začátku tohoto týdne klesly teploty pod bod mrazu a provozovatelé skiareálů můžou začít zasněžovat umělým sněhem.

„Aktuální situace ve Svatém Petru je taková, že je v celé šířce a délce zasněžené modrá sjezdovka. Máme také zprovozněnou sjezdovku na Hromovku. Věříme, že tak zhruba do týdne budeme mít spuštěný kompletní areál včetně Medvědína,“ řekl Novinkám ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kromě Špindlerova Mlýna se lyžuje také například v Peci pod Sněžkou, Orlických horách nebo v Jeseníkách. Do konce roku by se ale díky teplotám, které budou převážně pod bodem mrazu, měla situace v zimních střediscích po celé České republice zlepšovat.

„Tahle sezóna je za poslední čtyři roky, co provozujeme skiareál, opravdu nejhorší a to jsme si minulý rok říkali, že už to horší být nemůže,“ dodal Jílek.

„V druhém lednovém týdnu se podmínky na horách viditelně zlepší. Počasí bude mít ten pravý zimní charakter. Teploty se budou pohybovat pod nulou, což je pro zasněžování umělým sněhem ideální stav, a zároveň také napadne zhruba 5 až 15 centimetrů sněhu,“ uvedla meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Anketa

Chystáte se o víkendu lyžovat?
ano
4,8 %
ne
95,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 539 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám