Hlavní obsah

Na silvestrovskou noc bude pro auta uzavřeno Václavské náměstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie na Silvestra uzavře odpoledne pro motoristy Václavské náměstí, na pořádek a bezpečnost při novoročních oslavách budou v ulicích Prahy dohlížet stovky policistů. Na Nový rok bude znemožněn přístup na pražský vrch Vítkov, odkud se bude v 18.00 odpalovat ohňostroj.

Foto: Petr Horník, Právo

Slavnostní ohňostroj na Václavském náměstí v Praze

Článek

Od čtvrtečních 16.00 do pátečních 10.00 budou uzavřeny všechny příjezdové komunikace k Václavskému náměstí. Provoz tramvají zůstane zachován, městská hromadná doprava bude posílena.

Na silvestrovské oslavy budou dohlížet stovky policistů z pořádkové, cizinecké, dopravní a kriminální policie. Praha také nasadí asi o 140 strážníků víc než na obvyklou noční směnu. "Policisté se budou zaměřovat i na odhalování majetkové trestné činnosti, zejména kapesních krádeží," uvedla mluvčí policie Iveta Martínková. Silvestr v centru Prahy slaví každoročně desetitisíce lidí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V pohotovosti má být zhruba 100 záchranářů. Na Václavském náměstí bude speciální záchranářský vůz Golem.

Posily má na poslední noc v roce připraveny také útulek v Troji, který každoročně zaznamenává větší počet zaběhnutých psů, kteří během výbuchů ohňostrojů panikaří.

V pátek pak bude uzavřen vrch Vítkov, odkud se v šest hodin odpoledne bude odpalovat novoroční ohňostroj. Policie varuje pražské řidiče před zdržením. Lidé, kteří chtějí show vidět, by raději měli použít městskou hromadnou dopravu. V minulých letech se ohňostroj odpaloval z Letné nebo z pontonu na Vltavě.

Reklama

Výběr článků

Načítám