Hlavní obsah

Na sníh zapomeňte, místo zimy přichází jaro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Místo astronomické zimy, která letos začíná 22. prosince, dorazí do Česka jaro. Tak totiž vypadá předpověď meteorologů pro nadcházející víkend. Čeká nás déšť a teploty kolem 12 stupňů. V podobném duchu začne i první polovina následujícího týdne a s největší pravděpodobností také vánoční svátky, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Ve čtvrtek by měl déšť postupně ustávat. Teploty se budou pohybovat v rozmezí 7 až 11 stupňů. V Česku bude tepleji, na Moravě a ve Slezsku bude ještě chladněji – tam se oteplí až během víkendu,“ řekla Honsová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V pátek by mělo mít počasí podobný scénář, jen s tím rozdílem, že pršet bude odpoledne. Teploty by se měly pohybovat mezi 8 až 12 stupni, na Moravě jen 4 až 8 stupňů.

Sobota by měla být zpočátku zatažená, během dne by mělo oblačnosti ubývat až na polojasno. Ranní teploty 6 až 2 stupně, odpolední 7 až 11 stupňů.

V neděli by měly být zpočátku mlhy s nízkou oblačností. Ta by se měla postupně rozpustit až na polojasno. Teploty budou opět poměrně vysoké až 10 stupňů.

Podobný ráz počasí by měl pokračovat i na počátku dalšího týdne. „Na Vánoce očekáváme déšť a vysoké teploty, kdy by mohly padnout i teplotní rekordy,“ dodala Honsová.

Výhled hovoří o teplotách kolem 10 stupňů Celsia, přičemž od Štědrého dne se začne velmi zvolna ochlazovat, takže ke konci roku by se mohly odpolední maxima pohybovat do šesti stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám