Hlavní obsah

Migraci do Evropy spoluorganizují evropské elity, tvrdí exprezident Klaus

Právo, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Masová migrace do EU je řízena evropskými elitami. To je jeden ze závěrů nové knihy Václava Klause a Jiřího Weigla, kterou oba autoři ve středu představili v Praze. Spisek pojmenovali Stěhování národů - Stručný manuál k pochopení současné migrační krize.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Klaus

Článek

„Obviňujeme evropské politiky, že tu migraci spoluorganizují, spoluiniciují, že k ní v podstatě vyzývají. Neviníme Blízký a Střední východ,“ prohlásil exprezident.

„Striktně oddělujeme latentní potenciál migrace ze států, které jsou zničeny válkou. To je nepochybně samovolný jev. Ale úplně něco jiného je najednou masové vydání se v půlce letošního roku na pochod do Evropy, a to pokládáme za iniciované, umožňované, naváděné,“ zdůraznil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pak se pustil do konspirací a rozvinul svůj názor, že „evropské multikulturální elity“ jsou nespokojeny s tím, že se nedaří rozbíjet a likvidovat jednotlivé státy, když Češi chtějí být i nadále Čechy, Francouzi Francouzi a Portugalci Portugalci.

„Přišli na to, že když to hezky promíchají migranty, kteří žádné kořeny v evropských národech nemají, tak to je tvárná hmota, která bez těch kořenů bude v jejich očích šancí pro konečně kýžené a samozřejmě umělé a falešné sjednocení evropského kontinentu,“ řekl Klaus.

Za migrací tedy podle něj stojí „netrpělivost evropských multikulturálních elit s tím, kolik staletí bude trvat, než vznikne ten evropský ‚Volk‘, nebo lid, nebo jak to chcete nazvat.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám