Hlavní obsah

Silnice pokryje v noci náledí, varují meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V noci ze středy na čtvrtek a zejména během rána se může na podchlazeném povrchu vytvářet náledí. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) proto vydal výstrahu pro Čechy a část Moravy.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Meteorologové varují před kluzkými vozovkami. Ilustrační foto

Článek

„Na srážkami zvlhčeném povrchu, který se bude postupně prochlazovat, se bude vytvářet náledí. Jeho tvorbu očekáváme ve středu před půlnocí v západní polovině Čech, během noci i na ostatním území Čech, k ránu na severu Moravy a místy i ve Slezsku,” konstatovali meteorologové.

Varování platí pro všechny kraje s výjimkou Jihomoravského, Zlínského, Moravskoslezského a části Olomouckého kraje od středečních 22 hodin do čtvrtečních 9.00.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ve čtvrtek ráno by se měla teplota pohybovat mezi minus třemi a jedním stupněm. Přes den se teploty dostanou na dva až šest stupňů.

Anketa

Vyjíždíte, když jsou namrzlé silnice?
ano, jezdím stejně často jako jindy
65,6 %
jen když je to opravdu nutné
28,1 %
ne
6,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2458 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám