Hlavní obsah

Policisté kontrolovali auta na D11, jedna dodávka byla přetížená o 1,7 tuny

Novinky, mak
Hradec Králové

Královéhradečtí policisté společně s celníky si v pondělí v rámci velké dopravně bezpečnostní akce na dálnici D11 posvítili na vytipované vozy. Zaměřili se především na technický stav vozidel, nelegální migraci a na dodržování maximální povolené hmotnosti vozů, s čímž pomáhala mobilní váha. V jednom případě byl vůz těžší o 1700 kilogramů.

Policisté i celníci provedli rozsáhlou dopravně bezpečnostní akciVideo: Novinky

 
Článek

Policisté s celníky prováděli vážení vozidel do hmotnosti 3,5 tuny za pomoci mobilní váhy, kdy hlídky na dálnici vytipovaly, například podle stylu jízdy, automobily a následně je navedly k váze na stanoviště na 81. km dálnice D11 ve směru na Hradec Králové. Dále pátrali po zboží uniklém celnímu dohledu, kontrolovali úhradu elektronického mýta a dálniční známky.

Celníci kontrolovali především dodávky či jejich přívěsy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Z 15 zvážených vozidel jich osm bylo přetížených, tedy v osmi případech vozidlo překročilo maximální povolenou hmotnost vozidla 3,5 t v silniční dopravě. V jednom případě dokonce o 1700 kilogramů. Příslušníci Policie ČR řidičům uložili blokové pokuty v rozmezí od 500 do 2000 korun,“ uvedla mluvčí Celního úřadu pro Královéhradecký kraj Martina Kolinská.

Na stanovišti na konci dálnice bylo i velitelsko-štábní vozidlo se zázemím, které fungovalo jako mobilní lustrační pracoviště. Dodržování rychlosti na dálnici D11 skrytě monitorovaly i policejní superb a passat.

Planý poplach kvůli drogám

Podezření vyvolala také dodávka z Velké Británie, která přepravovala náklad stěhovaných věcí a balíků. Celníci si chtěli ověřit, zda se nejedná o nelegálně přepravované zboží, nebo drogy. Na místo nechali přivolat psovoda se služebními psy vycvičenými na vyhledávání tabákových výrobků a omamných a psychotropních látek. Podezření se nakonec nepotvrdilo.

Policisté použili na dálnici také speciální autobus, ze kterého dobře vidí do kabin řidičů kamiónů a nákladních vozidel. Mohou tak lépe zkontrolovat použití bezpečnostních pásů, nebo telefonování za jízdy.

Během celé akce policisté uložili 26 pokut ve výši 25 300 korun, z toho osmkrát za překročení hmotnosti, šestkrát za telefonování, třikrát za technický stav vozidla, šestkrát za nepoužití pásů a čtyřikrát za překročení rychlosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám