Hlavní obsah

Úvod prosince přinese jarní teploty

Novinky, jas

Úvod prosince přinese vysoké teploty, které budou při vyjasnění stoupat i přes hranici deseti stupňů Celsia. Nejčastěji bude převládat počasí s nízkou oblačností, která se však bude místy v průběhu dne protrhávat na polojasno, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

V pátek bude převládat nízká oblačnost. Místy se dočkáme polojasné oblohy, na západě Čech se naopak odpoledne zatáhne a objeví se mrholení. Teploty se budou nejčastěji pohybovat mezi čtyřmi a osmi stupni, při protrhání oblačnosti se dostanou až na 10 stupňů.

Velmi podobný charakter si počasí udrží i v sobotu. „Převládat bude zataženo s nízkou oblačností, která se postupně místy protrhá na polojasno,” konstatovala Honsová. Odpolední maxima se dostanou na šest až deset stupňů.

V neděli mohou nízkou oblačnost doplňovat po ránu mlhy. Během dne se opět dočkáme protrhávání oblačnosti na polojasno. Teploty se budou pohybovat mezi osmi a 12 stupni. Ač jde o neobvykle vysoké teploty, v roce 1961 bylo v tomto období ještě tepleji.  Rtuť teploměru tehdy šplhala až k 17 stupňům Celsia, připomněla Honsová.

V úvodu příštího týdne bude pokračovat teplé počasí. V pondělí se teploty udrží mezi osmi a 12 stupni, v úterý a ve středu se budou pohybovat od šesti do deseti stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám