Hlavní obsah

Je to zneužití fotografie, bránila jsem křesťanské hodnoty, tvrdí místopředsedkyně TOP 09 k podpisu petice

Novinky, zpe

Po víkendovém sněmu TOP 09 obletěla sociální sítě fotografie nově zvolené místopředsedkyně strany Jitky Chalánkové, jak pózuje u stánku iniciativy Islám v ČR nechceme (IVČRN). Právě tato iniciativa spolupracuje s hnutím Blok proti islámu Martina Konvičky, který byl 18. listopadu obviněn z podněcování k nenávisti.

Foto: facebook

Fotografie místopředsedkyně TOP 09 Jitky Chalánkové (vlevo) u stánku iniciativy Islám v ČR nechceme s Evou Hrindovou, marketingovou konzultantkou Bloku proti islámu.

Článek

Chalánková se nyní ohradila s tím, že iniciativa zneužila její fotografii pro svoji propagaci.

„Podepsala jsem petici, která se staví proti povinným kvótám pro migranty. Důvodem mého podpisu petice byla obrana křesťanských hodnot,“ tvrdí Chalánková.

Fotografie byla pořízena v červnu. IVČRN ji poté umístila na svůj Facebook s komentářem, že „nás na petiční stánek v Olomouci přišla podpořit Jitka Chalánková (TOP 09)”.

IVČRN uvedla, že poslankyně petici podepsala „jako znak toho, že musíme bránit naše křesťanské hodnoty. Děkujeme paní poslankyni, že nepodléhá povrchnímu nálepkování, a za její pevný postoj DĚKUJEME!“

Chalánková: Extremistická hnutí nepodporuji

Nová místopředsedkyně TOP 09, která se angažuje například v případu rodiny Michalákových, popřela, že by spolupracovala s IVČRN nebo Konvičkovým hnutím.

„Nikdy jsem nepodporovala a ani nebudu podporovat žádná extrémistická hnutí. Zneužití fotografie s mou osobou k propagaci tohoto hnutí považuji za nehorázné. Proti všem nařčením, že spolupracuji s hnutím IVČRN, se chci silně ohradit a zároveň se od nich distancovat,“ uvedla v pondělí poslankyně.

Lídři topky přitom ostře kritizovali prezidenta Miloše Zemana za to, že po boku Konvičky vystoupil na jednom pódiu při výročí 17. listopadu. [celá zpráva]

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg ve svém sobotním projevu na sněmu prohlásil, že se mu nelíbí, jak prezident štve lidi proti uprchlíkům. Vytkl mu také, že „spolupracuje s lidmi, kteří pokračují v práci kolaboranta Emanuela Moravce“, protektorátního ministra školství a osvěty, který je synonymem přisluhovače nacistů. [celá zpráva]

Iniciativa, která odmítá islám, na svých webových stránkách například píše, že „islám prokazatelně ve svých základních textech nectí rovná práva lidí, omezuje jmenovitě ženy či nemuslimy takovým způsobem, že tolerance a svoboda pro islám znamená konec pro svobodu a toleranci jako takovou”.

Reklama

Výběr článků

Načítám