Hlavní obsah

Pozor, probíhá test evakuačního systému. Hlášení přerušilo Moravcovu debatu

Praha
Aktualizováno

Nedělní diskusní pořad České televize Otázky Václava Moravce narušil automatický systém provádějící test evakuačního systému, který se rozezněl kolem 12:20. Problém trval více než pět minut a Česká televize nakonec vysílání pořadu z žižkovské věže přerušila a pustila místo něj jiný pořad.

Vysílání Otázek Václava Moravce přerušilo poplašné zařízení

 
Článek

Po čtvrt hodině se ve studiu ozvalo pípání a anglické hlášení Attention please, this is test of evacuation system (Pozor, probíhá test evakuačního systému, pozn. red.).

Václav Moravec se ještě více než pět minut pokoušel pokračovat v diskusi o sankcích na Rusko a Turecko s ekonomy Janem Švejnarem a Pavel Kysilkou. Hlášení se však neustále opakovalo.

Až ve 12:26 se moderátor omluvil za technickou poruchu. Pořad byl přerušen a na obrazovce objevil statický záběr žižkovské televizní věže. Nakonec ČT odvysílala místo Otázek Václava Moravce půlhodinové zpravodajství z regionů.

V liště aktualit se v průběhu vysílání přibližně půl hodiny po přerušení objevil text: „Vážení diváci omlouváme se za přerušení pořadu Otázky Václava Moravec. Důvodem jsou technické problémy.“

Krátce před 13. hodinou ČT uvedla, že pořad pokračovat po 13. hodině.

Při pokračování pořadu moderátor uvedl: „Ukázalo se, že porucha byla v elektroinstalaci.”

Pořad pokračoval druhou částí, v ekonomické diskusi se nepokračovalo. V jeho závěru uvedl, že věž byla evakuována.

Reklama

Výběr článků

Načítám