Hlavní obsah

Česko se může dočkat Vánoc na sněhu, mráz bude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu není vyloučeno, že v ČR po dlouhé době zažijeme Vánoce na sněhu, i když začátek prosince bude teplejší.

Foto: Martin Štěrba, ČTK

Mráz zřejmě bude.

Článek

„Již v nastávajícím týdnu (začátek prosince) se opět oteplí a v některých dnech lze očekávat možnost atakování teplotních rekordů. I v dalších dvou týdnech nás čeká spíše teplejší počasí, než je obvyklé pro toto roční období,” sdělili meteorologové.

Samotné Vánoce ale budou chladné: „V posledním předpovědním týdnu od 21. do 27. prosince by se mělo ochladit, průměrná týdenní minimální noční teplota by měla být pod nulou a maximální kolem nuly. Období jako celek by mělo být teplotně průměrné nebo nadprůměrné.”

Foto: Petr Horník, Právo

Na Zelený čtvrtek v Praze sněžilo.

Problém je spíše v tom, že pravděpodobně nebude moc srážek. V závěru předpovědního období se očekává sušší počasí. Období by mělo být jako celek srážkově průměrné.

Měsíční výhled počasí neurčuje konkrétní teploty vzduchu a množství srážek pro jednotlivé dny. Má spíše popsat očekávaný trend ve vývoji počasí a odhaduje celkový charakter počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám