Hlavní obsah

Silnice v horách na severu namrzají, místy leží vrstva sněhu

Silničáři v sobotu ráno varovali před nebezpečím sněhu a námrazy na silnicích nižších tříd ve vyšších polohách, zejména na Vsetínsku, Šumpersku, Jesenicku, ale také na severu Čech. V Libereckém kraji se může tvořit náledí i na hlavních tazích.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

Se zvýšenou opatrností jsou sjízdné silnice nižších tříd v Krušných i Jizerských horách. Náledí se však může ojediněle tvořit i na hlavních tazích Semilska a Liberecka. Teploty v Ústeckém a Libereckém kraji se ráno pohybovaly v rozmezí od plus jednoho do minus pěti stupňů Celsia.

Varování před náledím vydali silničáři na Liberecku pro Paceřický kopec nedaleko Turnova na rychlostní silnice 35 i silnici 13 spojující Liberce s Frýdlantem přes Albrechtický kopec.V Ústeckém kraji podle policie hrozí tvorba náledí v Chlumci na Ústecku, kde se porouchalo vodovodní potrubí a voda vytekla na silnici.

V Jizerských horách je na silnicích nižších tříd zledovatělá vrstva krytá posypem, v Krušných horách jsou na vozovkách zmrazky.

Podle předpovědi by v sobotu v Ústeckém a Libereckém kraji mělo být oblačno až zataženo. Postupně od západu by mělo začít sněžit, v polohách pod 500 metry by měly být srážky smíšené nebo dešťové.

Nebezpečí na severu Moravy

Silnice druhé a třetí třídy na Vsetínsku mohou ráno namrzat. Jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR. Místy jsou také mlhy.

Na silnicích ve vyšších polohách Jesenicka a Šumperska i v tamních lesních úsecích leží místy nesouvislá vrstva sněhu krytá posypem. I tam by večer mohlo sněžit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám