Hlavní obsah

Zima si dá přestávku, příští týden bude až 10 stupňů

Novinky, jas

Po chladném počasí, které charakterizovalo první polovinu týdne, se v jeho závěru dočkáme střídání frontálních systémů, které přinesou oblačnost, srážky a rovněž výrazné oteplení. To bude pokračovat i v příštím týdnu, kdy se budou odpolední teploty dostávat až k 10 stupňům Celsia. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Článek

V pátek bude převládat inverzní charakter počasí. V nížinách bude převládat nízká oblačnost, která se ojediněle bude protrhávat. Na horách bude nejčastěji polojasno. Ráno budou teploty klesat k jednomu až minus třem stupňům, přes den se dostanou k jednomu až pěti stupňům.

V sobotu bude z počátku dne polojasno, od západu však bude přibývat oblačnost a objeví se i srážky. V polohách nad 400 metrů půjde o sněžení, v nižších polohách o sníh s deštěm,” konstatovala Honsová. Ráno budou minima klesat k nule až minus čtyřem stupňům, přes den setrvají v intervalu nuly až čtyř stupňů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V neděli bude přes naše území procházet další frontální systém. Převládat bude zataženo či oblačno se srážkami. Sněžit by již mělo pouze ve vyšších polohách, jinde půjde o déšť. Ráno budou teploty klesat na tři až minus jeden stupeň, přes den by již měla teplota stoupat na čtyři až osm stupňů.

Velká oblačnost bude pokračovat i v úvodu příštího týdne. V pondělí se teploty dostanou až k devíti stupňům, další dva by měly vystoupat až k deseti. Postupně bude ubývat oblačnosti a ustávat budou i srážky, které budou i ve vyšších polohách dešťové.

Anketa

Jste rádi, že se podle předpovědi ještě oteplí?
Ano, zimu nemám rád/da
45,7 %
Ne, v zimě má mrznout
45,9 %
Kdo ví jak bude, předpovědi se moc často nepotvrdí
8,4 %
Celkem hlasovalo 1715 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám