Hlavní obsah

Těžkooděnci vytlačili demonstranty od Úřadu vlády

Novinky, jap
Praha
Aktualizováno

Policie v Praze v úterý v podvečer zasáhla proti asi tisícovce demonstrantů před Úřadem vlády. Účastníci neodešli ani poté, co akci rozpustili úředník magistrátu i organizátoři. Lidé se chtěli dostat přímo k budově Strakovy akademie, bránili jim v tom těžkooděnci.

BEZ KOMENTÁŘE: Těžkooděnci vytlačili demonstranty od Úřadu vládyVideo: Novinky

 
Článek

Policisté dav od budovy tlačili po nábřeží směrem k Letenskému tunelu. Několik lidí bylo zadrženo, používali zakázanou pyrotechniku a měli zahalené obličeje. Podle informací Novinek použila policie slzný plyn. Po sedmé hodině večer se demonstranti začali rozcházet.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Policie zasáhla proti demonstrujícím u Úřadu vlády. Několik set lidí odmítalo více než hodinu po oficiálním konci akce opustit navzdory výzvám prostor.

V davu během demonstrace proti vládě bouchaly petardy. Účastníci nesouhlasili s řízením státu a požadovali demisi kabinetu. Skandovali například heslo: „Nic než národ.”

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie demonstraci ukončila

Demonstranti na místo přišli během odpoledne z Václavského náměstí, kde se jich taktéž sešlo několik tisíc. Spojili se s akcí, která probíhala na Klárově.

Odpovědný úředník z magistrátu rozhodl, že se má shromáždění rozpustit. Akci rozpustili i organizátoři, lidé ale na místě setrvali. Zasáhla proto policie.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Policisté demonstranty od Úřadu vlády vytlačili.

BEZ KOMENTÁŘE: Hádka demonstrantů na Václavském náměstíVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám