Hlavní obsah

Ochranka Babišovi? Sobotka ji také nepotřeboval, namítl mluvčí vlády

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádost ministra financí Andreje Babiše (ANO) o přidělení policejní ochranky překvapila nejen opozici, ale i premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD). Mluvčí kabinetu připomněl, že předseda vlády, který v minulosti také působil jako strážce státní kasy, ochranku nikdy nepotřeboval.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka a ministr financí Andrej Babiš

Článek

„Současný premiér Sobotka v době, kdy byl čtyři roky ministrem financí, policejní ochranu nevyužíval, i když řešil stejně kontroverzní témata jako současný ministr Babiš,” připomněl mluvčí vlády Martin Ayrer.

„Jaká kontroverzní témata má pan Sobotka na mysli? Připravoval snad zákon o hazardu, opatření proti daňovým únikům, prokazování původu majetku, centrální registr účtů nebo bojoval proti karuselům?“ reagoval pro Právo Babiš.

Babiš o ochranku požádal kvůli několika nespecifikovaným incidentům z poslední doby. [celá zpráva]

Babiš míní, že by ministr financí měl mít automaticky nárok na bodyguardy z Ochranné služby Policie ČR, která střeží ústavní činitele, neboť s ohledem na problematiku, kterou řeší, je ohroženější než premiér.

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) uvedl, že ochranná služba se s Babišem neprodleně sejde a vyhodnotí rizika. Ve stejném duchu se vyslovil i mluvčí kabinetu.

Reklama

Související témata:

Související články

Ministr Babiš požádal o policejní ochranu

Ministr financí a lídr ANO Andrej Babiš požádal ve středu ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD), aby mu přidělil policejní ochranku. Babiš řekl Právu, že se...

Výběr článků

Načítám