Hlavní obsah

O víkendu bude teplo a slunce, slibují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nadcházející víkend bude teplotně nadprůměrný, slibují meteorologové. Stejně jako ve čtvrtek by měly padat rekordy. Rtuť teploměru se má vyšplhat až k teplotám kolem 17 stupňů, řekla Novinkám Dagmar Honsová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V noci na čtvrtek počasí v Česku ovlivňovala okluzní fronta, proto ještě dopoledne na mnoha místech bylo oblačno nebo zataženo. Odpoledne už začalo převládat polojasno a teploty šplhaly k rekordním hodnotám. V Neumětelech na Berounsku meteorologové naměřili 19,2 stupně Celsia, ve Vráži na Písecku pak bylo rovných 19.

V pátek by mělo být ráno oblačno až zataženo, na některých místech se objeví mlhy. Slabě pršet by mohlo na Liberecku a Ústecku. „Odpoledne bude ubývat oblačnost, vyjasní se a teploty budou v rozmezí 11 až 15 stupňů,“ řekla Honsová s tím, že tam, kde se nízká oblačnost protrhá brzy, mohou teploty dosáhnout hodnot až kolem 17 stupňů.

Sobota ráno bude ještě velmi oblačná a ojediněle bude na některých místech pršet. Teploty budou ovšem vysoké, a to 12 až 16 stupňů.

Svatý Martin přiveze místo sněhu teplotní rekordy

Nejhezčím dnem z víkendu by měla být neděle. Meteorologové slibují slunečné a jasné počasí s teplotami mezi 13 až 17 stupni.

„Bude zajímavé, zda padne teplotní rekord v Klementinu, který je z roku 1895. Tehdy naměřili 16,5 stupně,“ uvedla Honsová.

Podobně vysoké teploty by měly vydržet do poloviny příštího týdne. „Tentokrát svatý Martin nepřijede na bílém koni, ale přiveze pravděpodobně teplotní rekordy. Alespoň dosavadní modely to předpovídají,“ uzavřela Honsová.

TIP PRO VÁS

Aplikace s nejrychlejším přístupem na Seznam vás upozorní na e-maily a když najde něco navíc. Více o aplikaci Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz prohlížeč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám