Hlavní obsah

Hasiči v Poštorné likvidují nevyužitý tábor pro běžence

Do čtvrtečního večera by měl být rozebrán stanový tábor, který kvůli obavám z přílivu běženců nechalo počátkem září v Poštorné na Břeclavsku postavit ministerstvo vnitra. Žádní uprchlíci v něm ubytováni nebyli.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Rozebírání tábora v Břeclavi-Poštorné

Článek

Demontáž a sbalení stanů i dalšího vybavení pro 300 běženců zajišťují hasiči. Materiál bude vrácen do skladů hasičského záchranného sboru.

"Počasí je chladné, příliš nám nepřeje, ale práci to nijak nezpomalí. Stany budou odvezeny do skladů hasičského záchranného sboru," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Stanový tábor u Poštorné ministerstvo vnitra začne bourat prvního listopadu.

Tábor byl postaven v areálu někdejšího centra pro běžence, které bylo přestavěno na věznici. Do ní nyní může být přesunuto až 200 odsouzenců. Skupina prvních 20 vězňů bude do Poštorné přivezena 16. listopadu, řekla mluvčí břeclavské věznice Iva Bednářová.

Rozebrání tábora uvítal starosta Břeclavi Pavel Dominik (Pro region), neboť jeho zřízení vzbudilo ve městě vlnu obav a nevole.

Reklama

Související články

Tábor pro běžence v Poštorné je hotový

Den po oznámení zřízení mobilního detenčního zařízení ve věznici v Břeclavi-Poštorné byl ve středu stanový tábor pro 300 běženců dokončen. Od úterního večera...

Tábor pro uprchlíky z Poštorné zmizí

Jen do konce října bude stát provizorní stanový tábor u břeclavské části Poštorná. Pak zmizí, aniž by se naplnil krizový scénář a tábor se zaplnil uprchlíky....

Výběr článků

Načítám