Hlavní obsah

Nastává typické podzimní počasí. Pršet ale bude méně

Příští čtyři týdny by měly být teplotně průměrné až lehce nadprůměrné. Deficit vláhy zůstane, protože srážky budou nanejvýš průměrné, často podprůměrné. Plyne to z výhledu počasí na období mezi 26. říjnem a 22. listopadem, který zveřejnil v sobotu Český hydrometeorologický úřad.

Foto: Luke MacGregor, Reuters

Článek

Poslední říjnový týden bude teplotně průměrný s třicetiprocentní pravděpodobností nadprůměrných teplot. Denní maxima budou v úvodu dosahovat až 14 stupňů Celsia, v závěru pak vystoupá rtuť teploměru na deset stupňů. Srážky budou v tu dobu s 80procentní pravděpodobností silně podprůměrné.

Až mezi 2. a 8. listopadem budou srážky průměrné, stejně jako teploty. Teplotně nadprůměrný bude naopak druhý listopadový týden mezi 9. a 15., kdy opět naprší na týden průměrných deset milimetrů.

Od 16. do 22. listopadu budou teploty i srážky průměrné, což znamená, že průměrná minimální noční teplota už bude na nule a maxima mezi pěti až šesti stupni.

V celém sledovaném období činila průměrná teplota v letech 1981 až 2010 v ČR čtyři stupně a průměrný úhrn srážek 44 mm. Nejnižší průměrná teplota byla zaznamenána v roce 1988, kdy činila jen 0,1 stupeň, nejvyšší, 7,1 stupně je z loňského roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám