Hlavní obsah

Byl jsem ve špatný čas na nesprávném místě, tvrdí obviněný hejtman Rozbořil

• Aktualizováno
Novinky, jas

Olomoucký hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD) ve čtvrtek uvedl, že nikdy nikomu nenabízel úplatek ani nežádal informace nad rámec kompetencí. „Nejsem klíčovou osobou případu,” zdůraznil na mimořádé tiskové konferenci. Odejít z funkce zatím nehodlá a chce se setkat s šéfem strany Bohuslavem Sobotkou. Rozbořil patří mezi čtveřici obviněných v případu Vidkun.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil (ČSSD)

Článek

Hejtman řekl, že nikdy po nikom nepožadoval informace nad rámec povinností a kompetencí. Nikomu prý ani nenabídl úplatek.

„Byl jsem ve špatný čas na nesprávném místě,” shrnul hejtman svůj pohled na případ. Svou roli v případu označil za nepodstatnou. „Nejsem klíčovou postavou případu,” zdůraznil Rozbořil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Byl jsem pozván na schůzku

Hejtman připustil, že byl pozván na schůzku Karlem Kadlecem, náměstkem ředitele olomouckého krajského policejního ředitelství. Na schůzku šel. Víc to nechtěl komentovat. Žádostí o schůzku prý dostává coby hejtman denně několik.

Rozbořilův advokát ve čtvrtek odmítl, že by jeho klient chtěl Kadlece podplatit anebo se snažil ovlivnit nějakou kauzu. [celá zpráva]

Podle detektivů z ÚOOZ se ale Rozbořil snažil za údajný úplatek pro Kadlece ovlivnit trestní řízení týkající se dotačního podvodu při výstavbě jezdeckého areálu a penziónu v olomoucké části Lazce.

Rezignovat zatím nechce

Rezignovat na post hejtmana zatím nehodlá. Chce se setkat se členy krajského výkonného výboru ČSSD, zastupiteli a rovněž s šéfem strany a premiérem Bohuslavem Sobotkou. Jednat chce i s koaličními partnery v kraji. Sobotka uvedl, že očekává hejtmanovu rezignaci, pokud se obvinění potvrdí. [celá zpráva]

Rozbořil řekl, že rozsah policejního zásahu nemá v Olomouckém kraji obdoby. Policii poděkoval za korektní jednání.

Podle informací Práva byli vedle Rozbořila a Kadlece obviněni ještě šéf krajského odboru hospodářské kriminality Radek Petrůj a spolupracovník Ivana Langra podnikatel Ivan Kyselý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám