Hlavní obsah

Slunce se jen tak neukáže a pršet bude dál

Novinky, jas

Oblačné počasí s četnými srážkami bude pokračovat i v příštích dnech. Nejméně pršet by mělo podle předpovědi v sobotu, teploty se do konce týdne budou nejčastěji pohybovat kolem 10 stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Po chladném úvodu týdne, který teplotami odpovídal spíše začátku prosince, se teploty vracejí hodnotám obvyklým pro polovinu října. Ve čtvrtek odpoledne se v Čechách dočkáme ustávání srážek. Teploty by se měly pohybovat v rozmezí devíti a 13 stupňů Celsia.

V pátek bude převážně zataženo až oblačno, pršet by mělo více na Moravě a ve Slezsku. Velmi rozdílné budou odpolední teploty. Zatímco na západě Čech budou kolem osmi stupňů, v Praze by mělo být až 14 a v Ostravě dokonce 18 stupňů Celsia. Ráno by mělo být mezi 12 a osmi stupni.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V sobotu bude nadále zataženo až oblačno, přeháňky by se měly objevovat pouze ojediněle a především v horských oblastech,” konstatovala Honsová. Ranní minima poklesnou na šest až dva stupně, přes den se dočkáme devíti až 13 stupňů.

V neděli bude pokračovat počasí s velkou oblačností a deštěm. Ráno teploty klesnou  opět na šest až dva stupně, přes den se dostanou na osm až 12 stupňů.

Deštivé počasí bude pokračovat rovněž v úvodu příštího týdne. Srážky mohou být v nočních hodinách na vrcholcích hor sněhové. Ráno se mohou objevovat mlhy. Minimální teploty mohou při zmenšené oblačnosti klesat až k hodnotám kolem nuly, přes den se budou držet mezi osmi a 12 stupni.

Anketa

Vadí vám deštivé počasí?
ano
47,2 %
ne
52,8 %
Celkem hlasovalo 5925 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám