Hlavní obsah

Pro řemeslníky by evidence tržeb platila až po dvou letech, doporučil výbor

– Praha
Novinky, zpe

Sněmovní rozpočtový výbor ve středu podpořil pozměňovací návrh lidovce Jaroslava Klašky, aby řemeslníci evidovali tržby až pětadvacet měsíců po účinnosti zákona. Zavádění elektronické evidence tržeb (EET) by mělo mít podle Klaškova návrhu čtyři fáze. Na tom se už v pondělí dohodla koalice.

Foto: Petr Horník, Právo

Lidovecký poslanec Jaroslav Klaška

Článek

Klaškův návrh rozkládá spouštění systému EET do čtyř fází. Po sedmi měsících od účinnosti zákona by měly tržby evidovat hotely a restaurace. Poslední fáze by měla začít po 25 měsících, jako poslední by se měli připojit řemeslníci.

Návrh Klašky ve středu kritizoval František Laudát (TOP 09). „Děláte si z toho orientální bazar. Jak je možné, že pro řemeslníky to bude platit až 25 měsíců po účinnosti,“ divil se.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

I podle koaličního poslance a předsedy rozpočtového výboru Václava Votavy (ČSSD) není fázování úplně šťastné. „Ale ctím koaliční dohodu. To však neznamená, že na to nemůžu mít trochu jiný názor,“ dodal Votava.

Pro lidovce klíčový návrh

Fázování má podle lidovců přispět k dobrému fungování celého systému. „Je to pro nás klíčový pozměňovací návrh, bez něj si nedokážeme představit závěrečné podpoření celého EET,“ uvedl už v pondělí místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Zákon o EET je důležitý pro celou koalici, ministr financí Andrej Babiš (ANO) si od něj slibuje lepší výběr daní. Proti normě se však staví opozice, zákon je připravena blokovat.

Ministerstvo financí počítá s tím, že systém by měl začít fungovat od poloviny příštího roku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám