Hlavní obsah

ODS přišla s novou kampaní, navrhuje jednotnou sazbu DPH

Novinky, zpe
Aktualizováno

S novou kampaní „Rozbal to“ přišla v pondělí ODS. Strana navrhuje zjednodušit daňový systém, je pro zavedení jednotné sazby DPH na 15 procent. Úplně zrušit chce silniční daň. V současnosti platí tři sazby DPH, 21, 15 a 10 procent.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda ODS Petr Fiala

Článek

„Daně jsou vysoké, jejich systém je složitý, nepřehledný,“ uvedla strana na svém twitteru. S novou kampaní chce zjednodušit byrokracii a zabránit tomu, aby lidé museli obíhat úřady.

Kromě zavedení jednotné sazby DPH navrhují snížit sociální a zdravotní pojištění. Dalším bodem programu je zachování české koruny. „Nedávná krize eurozóny jasně ukázala nebezpečí, která v sobě skrývá jednotná evropská měna,“ napsala ODS.

Fiala: Vláda nesmí házet klacky pod nohy

„Chceme aktivním rodičům umožnit dřívější návrat do práce. Chceme zachovat otevírací dobu obchodů, také zjednodušit přístup na trh lokálním výrobcům,” uvedl předseda strany Petr Fiala.

„Chci vládu, která se postará o ty, kteří se o sebe postarat nemohou. Na druhou stranu nesmí házet klacky pod nohy aktivním a pracovitým lidem, kteří mají odvahu podporovat sebe, svou rodinu, děti ve vzdělání a přitom naplno rozbalit svůj potenciál v práci či podnikání,“ dodal šéf ODS.

Anketa

Jste pro zavedení jednotné sazby DPH na 15 procent?
Ano
76 %
Ne
24 %
Celkem hlasovalo 1011 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám