Hlavní obsah

Z triček do kabátu. Nejdřív slunce, pak déšť a o víkendu teploty k nule

Z triček a lehkých bund do svetrů a kabátů, i tak lze s nadsázkou charakterizovat počasí tohoto týdne. Teploty totiž v jeho úvodních dnech zřejmě naposledy přesáhnou 20 °C. Postupně se ale ochladí a o víkendu přijde mráz. Deštníky bude dobré nenechat doma hlavně v úterý a ve středu, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pondělí nás čeká ještě příjemné počasí s teplotami 17 až 21 °C a s polojasnou oblohou.

Podobné bude i úterý, kdy ranní teploty klesnou k 12 až 8 stupňům Celsia a odpolední v Čechách vyšplhají na 15 - 19 °C a na Moravě na 17 - 21 °C. Ráno se připravte na mlhy a polojasné počasí, odpoledne postupně od západu přibývání oblačnosti, v Čechách pak déšť.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„7. října 1994 bylo Brno pod sněhem, v roce 2009 bylo naopak 25 stupňů Celsia. Ve středu však ani jeden extrém nezažijeme. Postupně se ochladí, zatáhne a bude pršet. Na západě bude teplota kolem 13 °C a na východě ještě až 20 °C,“ vylíčila Honsová.

Čtvrtek přinese hlavně na Moravu zpočátku zataženo s deštěm. Postupně se však bude obloha protrhávat a objeví se i sluneční paprsky. Ranní teploty budou 11 až 7 °C, odpolední 11 - 15 °C.

V pátek se k nám dostane studený vzduch od severu a teploty tudíž klesnou až na ranních 6 °C. Odpoledne rtuť teploměru vystoupá na maximálně 14 stupňů Celsia. Bude oblačno až polojasno, bez srážek.

O víkendu bude pokračovat příliv studeného vzduchu a teploty hlavně na horách klesnou pod nulu. Ovšem i v nížinách lze ráno očekávat 4 až 0 °C. Odpoledne se vyšplhají až na 13 °C. „Modely zatím nepředpokládají na víkend srážky, ani se sněhem zatím nelze počítat,“ uzavřela Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám