Hlavní obsah

Babí léto ještě zdaleka nekončí

Novinky, kre

Po chladném pátečním ránu na nás čeká slunečný víkend. Teploty vystoupají až 23 stupňům a podobné počasí by mělo panovat celý příští týden, informovala Novinky Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Článek

V pátek bylo chladné ráno, teplota se pohybovala mezi čtyřmi stupni a nulou, ojediněle se objevily i mlhy. Do Česka však postupně začíná proudit vzduch od jihozápadu. V odpoledních maximech se bude teplota pohybovat mezi 15 až 19 stupni.

V sobotu budou ranní teploty o trochu vyšší, mezi sedmi a třemi stupni. Ojediněle se objeví přízemní mrazíky, ale přes den bude jasná až polojasná obloha. Teploty vystoupají v odpoledních maximech k 19 až 23 stupňům.

„V neděli budou přízemní mrazíky pouze v horských oblastech, kde se mohou kvůli přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle vyskytnout dešťové přeháňky,“ řekla Honsová. Ranní teploty budou mezi devíti a pěti stupni, odpoledne vystoupá rtuť teploměru k 18 až 22 stupňům.

Teplotně příjemný týden

Podle meteoroložky bude příští týden velmi příjemný. „V pondělí bude polojasná až skoro jasná obloha, teploty mezi 17 a 21 stupni, takže babí léto ještě nekončí,“ řekla. Ráno bude opět chladnější, teploty budou mezi devíti a pěti stupni, ovšem bez přízemních mrazíků.

Teplejší rána přijdou v úterý a ve středu. „Bude polojasno, přechodně až oblačno, na horách se vyskytnou ojedinělé dešťové přeháňky,“ doplnila Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám