Hlavní obsah

Islámská nadace dostala výpověď z modlitebny v centru Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámská nadace dostala výpověď z nájmu na prostory modlitebny v Pasáži Jiřího Grossmanna v centru Prahy, v budově mezi ulicemi Opletalova a Politických vězňů. Důvodem není islám, ale rozhodnutí nového majitele budovy, který chce prostory využít pro jiný účel. Spolu s nadací dostali výpověď i další nájemci pasáže.

Foto: Mapy.cz

Pasáži Jiřího Grossmanna v centru Prahy, v budově mezi ulicemi Opletalova a Politických vězňů, kde se nachází modlitebna Islámské nadace.

Článek

Do modlitebny loni v dubnu vstoupili během razie policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Po zásahu policisté obvinili bývalého předsedu pražské muslimské obce Vladimíra Sáňku ze zločinu založení podpory a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka. Údajně šířil radikální islámskou knihu.

Muslimové nyní mohou využít jinou modlitebnu, která je o několik desítek metrů dál v Opletalově ulici a kterou provozuje muslimská obec. "Všechny mešity jsou pro všechny muslimy, to není nijak omezené," řekla členka předsednictva Muslimské obce v Praze Lenka Ahmed Balická.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám