Hlavní obsah

Čadek a Choc z kauzy České pošty půjdou k soudu

Právo, bja

Kauza České pošty se dostane před soud. V pondělí se státní zástupce Zdeněk Matula pokusil celou kauzu vyřešit dohodou o vině a trestu, na kterou ale podezřelí nepřistoupili. Proto předal v úterý Obvodnímu soudu pro Prahu 1 návrh na potrestání. Choc chtěl údajně po Čadkovi třímiliónový úplatek za to, že urovná jeho spor s Českou poštou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Byla mi nabídnuta dohoda o tzv. vině a trestu, kterou jsem odmítl, jelikož se necítím vinen a jsem připravený bojovat proti byrokracii, až dokud nepadnu,“ sdělil podezřelý Lukáš Čadek Právu.

To potvrdil Právu i státní zástupce z Vrchního státního zastupitelství Matula, který na základě odmítnutí dohody předal soudu návrh na potrestání.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„K uzavření dohody o vině a trestu nedošlo,“ uvedl žalobce. „Hlavní podmínkou té dohody je, že ta podezřelá nebo obviněná osoba prohlásí, že spáchala skutek, pro který je stíhána,“ vysvětlil důvod ztroskotání dohody.

Kauzu České pošty, ve které měl být podle některých aktérů zapleten i ministr vnitra Milan Chovanec, řešil Útvar pro odhalování organizovaného zločinu. Kauza měla být vyřízena ve zkráceném přípravném řízení, tedy během 14 dnů. Státní zástupce si ovšem lhůtu prodloužil o 30 dní, protože navrhoval dohodu o vině a trestu.

Reklama

Související témata:

Související články

Chocovi přerušili členství v ČSSD

Sociální demokraté z organizace pro Prahu – západ na úterním jednání odhlasovali přerušení členství Kamila Choce ve straně. Choc je vyšetřován kvůli podezření,...

Výběr článků

Načítám