Hlavní obsah

Slunečný týden pokazí jen deštivá středa

Novinky, kre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Započatý týden by měl být podle předpovědi teplotně nadprůměrný. Obloha bude většinou jasná, jen ve středu se objeví dešťové přeháňky, právě v den, kdy nastane astronomický podzim. Prodloužený víkend bude ale velmi příjemný, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

V pondělí ráno klesla teplota ve Vyšším Brodě k 1,5 stupně Celsia. Během dne se ale bude počasí lepšit. Obloha bude jasná až polojasná, odpoledne vystoupá teplota k 15 až 19 stupňům.

V úterý bude opět jasná až polojasná obloha. Ranní teploty budou mezi devíti a pěti stupni, někde se mohou vyskytnout mlhy. „Večer bude na západě Čech spíše oblačno, konkrétně v Karlovarském kraji,” uvedla Honsová. Odpoledne ukáže teploměr 18 až 22 stupňů.

Začne astronomický podzim

Středa spolu s příchodem astronomického podzimu přesně v 10 hodin a 20 minut přinese déšť. „Kvůli studené frontě bude zataženo až oblačno, déšť nebo dešťové přeháňky,” řekla meteoroložka. Zvýšená oblačnost přinese ranní teploty mezi 12 a osmi stupni, odpoledne bude mezi 14 a 18 stupni.

„Ve čtvrtek bude zpočátku dne oblačno, na Moravě a ve Slezsku budou ještě doznívat dešťové přeháňky,” informovala Honsová. Ranní minima mezi 10 a šesti stupni, odpoledne bude polojasno a teploměr ukáže 15 až 19 stupňů.

„V pátek ráno se mohou místy objevit mlhy, teplota bude mezi 12 a šesti stupni,” uvedla Honsová. Odpoledne  vystoupá rtuť teploměru k 17 až 22 stupňům. Až do pondělí by měla být jasná obloha a příjemné teploty. Na sv. Václava se tak dočkáme vydařeného babího léta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám