Hlavní obsah

Dny NATO zažily návštěvnický rekord, přišlo 155 tisíc lidí

Právo, plk
Ostrava

Sobotní program Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil Armády ČR vidělo 155 tisíc lidí, což je historický rekord prvního dne této akce. Oproti loňsku přišlo v sobotu na mošnovské letiště o 15 tisíc lidí víc.

Dny NATO v OstravěVideo: Novinky

 
Článek

Program bezpečnostní přehlídky nenarušily první den žádné vážnější komplikace. Organizátoři řešili pouze porouchaný vrtulník před společnou ukázkou českých vojáků a jordánských bojovnic, čímž se jejich dynamická ukázka přesunula o takřka pět hodin.

BEZ KOMENTÁŘE: Vojenská technika v MošnověVideo: Pavel Karban, Právo

Drobný problém se dotkl také ranveje mošnovského letiště. „Dráha byla na chvíli uzavřena, protože se v ní objevily výtluky. Podařilo se to však vcelku rychle odstranit, takže jsme jen přehodili pořadí některých ukázek,“ vysvětlil Zbyněk Pavlačík, předseda sdružení Jagello 2000, které akci spolupořádá, s tím, že o žádnou ukázku nebyli diváci kvůli dráze ochuzeni.

Program bude pokračovat také v neděli. Na Dnech NATO se představí svou pozemní i vzdušnou techniku celkem 16 zemí. Mezi největší lákadla 15. ročníku patří bezesporu letadla jako bombardér B-52 Stratofortress, konvertoplán CV-22B Osprey či protiponorkový letoun norského letectva Lockheed P-3C Orion.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám