Hlavní obsah

Metro o víkendu nejede na prodloužené trase A mezi Petřinami a Motolem

– Praha

Na lince metra A mezi novými stanicemi Petřiny a Nemocnice Motol začala v sobotu výluka. Potrvá do neděle. Soupravy metra se v pravidelných intervalech znovu rozjedou v pondělí ráno. Důvodem odstávky jsou podle dopravního podniku záruční opravy kvůli průsaku vody. Čtyři stanice za zhruba 20 miliard korun slouží cestujícím od jara.

Foto: Petr Horník, Právo

Stanice Nemocnice Motol při svém otevření

Článek

V sobotu a neděli budou soupravy končit jízdu ve stanici Petřiny, dál budou moci cestující využít náhradní autobusy. K dopravě ve směru do centra budou sloužit také pravidelné autobusové linky číslo 180, 184 a 167, které je dovezou ke stanicím metra.

Po dobu výluky budou u uzavřených stanic metra a v jejich okolí informátoři v reflexních vestách, kteří v případě zájmu cestujícím poradí aktuální dopravní spojení, a to i v angličtině. V okolí stanic Nemocnice Motol a Petřiny bude také několik informačních tabulí se schematickým nákresem spojení a základními textovými informacemi v češtině i v angličtině.

Na prodloužení trasy A jsou čtyři stanice - Bořislavka, Nádraží Veleslavín, Petřiny a Nemocnice Motol. Práce začaly v roce 2009, metro se rozjelo letos v dubnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám