Hlavní obsah

Po teplém čtvrtku přijde ochlazení a připomene se podzim

Novinky, jas

Zatímco ve čtvrtek vrcholí příliv teplého vzduchu a teploty atakují tropických 30 stupňů Celsia, v dalších dnech se výrazně ochladí a dočkáme se i občasných přeháněk a deště. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Noc ze středy na čtvrtek byla letos patrně poslední tropickou. Ve Vizovicích na Zlínsku neklesla teplota pod 20 stupňů Celsia. Přes den by se měly teploty šplhat k 27 až 31 stupňům a dá se očekávat, že dojde i na překonání teplotních rekordů. Pocitovou teplotu nicméně bude snižovat čerstvý vítr. Večer se bude k východu posouvat studená fronta, která přinese srážky a avizované ochlazení. [celá zpráva]

V pátek již bude převládat velká oblačnost s přeháňkami. V Čechách se budou odpolední maxima pohybovat mezi 16 a 20 stupni, na Moravě a ve Slezsku ještě mezi 20 a 24 stupni,” uvedla Honsová. Ráno budou teploty klesat na 14 až 12 stupňů.

O víkendu bude počasí ovlivňovat chladnější západní proudění.  V sobotu bude nejčastěji polojasno či oblačno, zejména na severu Moravy a ve Slezsku s přeháňkami. Ranní minima by se měla pohybovat mezi 14 a 10 stupni, přes den se teploty dostanou na 18 až 22 stupňů.

Oblačné počasí bude převládat i v neděli. Zejména na východě republiky bude až zataženo s přeháňkami či deštěm. Ranní minima zůstanou na hodnotách předchozího dne, denní maxima se dostanou na 16 až 20 stupňů.

Velmi podobné počasí se zataženou oblohou, občasnými přeháňkami a teplotami do 19 stupňů by mělo pokračovat minimálně do poloviny příštího týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám