Hlavní obsah

Do oblačného týdne se ještě vrátí tropy

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tomto týdnu se dočkáme proměnlivého počasí, které bude ovlivňovat přechod několik frontálních systémů. První fronta, která přinese více oblačnosti a srážek, bude přecházet v pondělí a v úterý, další by měla dorazit ve čtvrtek. Mezi nimi k nám bude proudit velmi teplý vzduch od jihozápadu, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pondělí bude přes naše území postupovat od západu studená fronta. V Čechách tak bude převažovat velká oblačnost se srážkami a odpoledními teplotami mezi 21 a 25 stupni Celsia. Na Moravu a do Slezska dorazí fronta až odpoledne a večer, maximální teploty tam proto budou šplhat až k 28 stupňům. Ojediněle se rovněž na východě mohou objevovat též bouřky.

V úterý bude převládat velká oblačnost, na východě občas s přeháňkami. Ranní teploty klesnou na 14 až 10 stupňů, přes den bude nejčastěji mezi 18 a 22 stupni. Na východě může být až 25 stupňů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Po tropické mezihře studená sprcha

Ve středu se dočkáme přílivu teplého vzduchu od jihozápadu. Nejčastěji bude jasno či polojasno a ranními teplotami mezi 18 a 14 stupni a denními maximy v rozmezí 24 a 28 stupňů.” uvedla Honsová.

Teploty budou kulminovat ve čtvrtek. Do Čech se však od západu začne nasouvat další frontální systém, což bude znamenat více oblačnosti. Ranní minima zůstanou mezi 18 a 14 stupni, přes den se v Čechách dostanou na 26 až 30. Na Moravě a ve Slezsku může být až 32 stupňů. „Podobných teplot jsme se v tomto období dočkali naposledy v roce 2003,” připomněla Honsová.

Počasí s velkou oblačností a přeháňkami bude převládat i v pátek. Ranní minima budou kolísat mezi 16 a 12 stupni, odpolední maxima budou šplhat na 16 až 20 stupňů.

O víkendu bychom se měli dočkat polojasné oblohy s teplotami mezi 19 a 23 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám