Hlavní obsah

Příjemné babí léto potěší výletníky

Novinky, Stanislav Dvořák

Mírným ochlazením posledních dnů se nenechte zmást, babí léto přijde za týden a bude opět přes dvacet, uvádí dlouhodobá předpověď Českého hydrometeorologického ústavu.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Výletní hospůdky budou zase plné.

Článek

Chladný ráz počasí má pokračovat jen v následujícím týdnu. Odpolední teploty se budou většinou udržovat pod 20°C. V neděli má být 12 až 16 °C, na Moravě až 18 °C. V pondělí bude zataženo až oblačno, místy přeháňky. Na západě a jihozápadě občas déšť, zpočátku i trvalejší. Teploty nepřesáhnou 17 °C. V úterý čekejme polojasno, ráno ojediněle mlhy. Během dne bude spíše oblačno a teploty do 18 °C. Podobná bude i středa.

Uprostřed září ale dojde k oteplení a týden od 14. do 20. září bude nadprůměrné teplo.

„Odpolední teploty se budou dostávat převážně nad 20 °C. Ve zbývajících dvou týdnech vyhlídky se teploty budou udržovat kolem dlouhodobého průměru pro toto roční období. Jinak období jako celek bude teplotně nadprůměrné,” předpovídají meteorologové.

Pršet zase nebude

Z hlediska srážek to nebude velká sláva. Období bude podprůměrné, avšak není vyloučeno, že krátce se vyskytnou i vydatnější srážky, zejména v poslední zářijové dekádě. Přelom září a října by měl přinést suché počasí.

Měsíční výhled počasí nemůže předpovídat konkrétní teploty, vyjadřuje očekávaný trend ve vývoji počasí a odhaduje celkový charakter předpovědních období.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám