Hlavní obsah

Citelné ochlazení budou doprovázet přeháňky a ranní mlha

Novinky, lsi

Po tropickém závěru prázdnin přineslo studené západní proudění do ČR přeháňky a teploty pohybující se v maximech kolem dvaceti stupňů. Oblačnost by podle Dagmar Honsové ze společnosti Meteopress měla ustoupit až v polovině příštího týdne. První zářijový víkend tak bude panovat počasí spíše „na houby”.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pátek bude panovat proměnlivá oblačnost s přeháňkami. Pozor by si měli dát zejména řidiči na ranní mlhy a s ní spojenou sníženou viditelnost. „Ranní teploty by se měly pohybovat v minimech mezi 13 až 9 stupni, maximální odpolední teploty pak vystoupí na 18 až 23 stupňů,” řekla meteoroložka.

V sobotu bude oblačno až zataženo, na Moravě a ve Slezsku s přeháňkami, které v Čechách budou ojedinělé. Ranní teploty se klesnou na 12 až 8 stupňů Celsia, odpoledne rtuť teploměru ukáže nejvýše 20 stupňů. „Na západě Čech by se ovšem teploty mohly vyšplhat až na 22 stupňů,” doplnila Honsová.

Teploty pohybující se mezi 13 až 17 stupni a ojedinělý déšť přinese neděle. „Bude ovšem foukat čerstvý vítr, takže teploty budou pocitově nižší, než kolik budou ukazovat teploměry,” upozornila meteoroložka.

V pondělí by mělo být podobně, bude oblačno s přeháňkami a maximální denní teploty se budou pohybovat kolem 14 stupňů.

„V úterý bude ubývat oblačnosti a bude polojasno, což zapříčiní nižší ranní teploty, které se v minimech budou pohybovat mezi devíti až pěti stupni, odpolední teploty se však vyšplhají až na dvacet stupňů,” dodala Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám