Hlavní obsah

Na kolejích UK lze najít nadstandardní jednolůžkový pokoj i bydlení pro studenty s dětmi

– Praha
Novinky, mak

Lepší a komfortnější život svým studentům od září nabízejí koleje Hvězda Karlovy univerzity v Praze. Pro manželské nebo partnerské páry s dětmi bude k dispozici 42 nových rodinných bytů za přijatelné poplatky. Novinkou jsou i nadstandardní jednolůžkové pokoje.

Moderní byty i nadstandardní pokoje na pražských kolejíchVideo: Novinky

 
Článek

Podmínkou pro ubytování páru v novém bytě koleje Hvězda je alespoň jedno dítě, nemusí být ani manželé. „Stačí čestné prohlášení o tom, že žijí spolu jako manželé,“ upřesňuje vedoucí ubytovacích služeb Kolejí Univerzity Karlovy Miroslava Hurdová. Koleje Hvězda jsou v městské části Praha 6.

Byty disponují dvěma pokoji a plně vybavenou kuchyní včetně trouby, myčky na nádobí, mikrovlnné trouby a lednice s mrazákem. Součástí je také šatna, koupelna s prostorným sprchovým koutem a WC. Na přání studentů nejsou pokoje vybavené nábytkem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Měsíční náklady za toto bydlení jsou 7,5 tisíce korun včetně energií. Poplatek za ubytování činí necelých 6,5 tisíce korun, zálohy na energie přibližně tisíc korun.

„I předtím měli studenti s dětmi možnost bydlet na kolejích, ubytování pro ně však v žádném případě nebylo až takto komfortní. Jednalo se o klasické ubytování v buňce,“ uvádí Miroslava Hurdová.

To potvrzují i noví nájemníci manželského ubytování. Jsou nadšení z prostorného a světlého bytu a současně i moderního vybavení. „To se nedá  srovnat s předchozím bydlením, kde byl třicet let starý nábytek,” uvedl Roma Říha. „V této nové kuchyni se dá vařit a dokonce si každý z nás může samostatně připravovat jídlo,” přizvukuje jeho manželka Adéla.

Budova s novými byty přišla koleje na 17,5 miliónu korun. Peníze použily z vlastních zdrojů, převážně z pronájmů studentských pokojů.

Jednolůžkové pokoje hotelového typu

Další letošní novinkou je 15 nadstandardně vybavených jednolůžkových pokojů pro  studenty, které jsou zařízeny nábytkem, televizí a internetem. Součástí je vlastní plně vybavená kuchyň, kde nechybí ani rychlovarná konvice, koupelna a toaleta.

Foto: Novinky

Nadstandardní jednolůžkový pokoj pro vysokoškoláka.

Poplatek za bydlení se pohybuje kolem 8,2 tisíce korun za měsíc. Tento nadstandard bude nabízet také hotelové služby, mezi které patří každodenní úklid.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám