Hlavní obsah

Prázdniny se rozloučí dalším tropickým vedrem

Po nebývale dlouhé vlně srpnových tropických veder čeká Česko na samém konci prázdnin opět pražící slunce a teploty, které se vyšplhají k 34 stupňům Celsia. Přechodné a velmi krátké ochlazení s sebou přinese studená fronta, která se nad Česko dostane během noci na úterý. Tento den bude také nejchladněji.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Už v úterý odpoledne se bude nasouvat na Českou republiku oblast vysokého tlaku a s ní dorazí slunečné počasí s vysokými teplotami, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

„Pondělní srážky se přesunou na Ústecko a Liberecko. Během noci na úterý se dostane do Česka studená fronta, která se bude během dne postupně přesouvat na Moravu a do Slezska. Za touto frontou bude do Česka proudit vysoký tlak a teplý vzduch od jihozápadu,“ řekla Honsová.

V pondělí odpoledne se teploty budou držet mezi 24 až 28 stupni Celsia.

Úterý bude z celého týdne nejchladnější, teploty by se měly pohybovat v rozmezí 20 až 24 stupňů. Odpoledne by už mělo ubývat oblačnosti.

Ve středu skok až o 20 stupňů

Středeční ráno bude ještě velmi chladné, teploty spadnou na pouhých 12 až 8 stupňů. Během dne bude ale rtuť teploměru rychle stoupat. „Zažijeme teplotní skok až o 20 stupňů Celsia. Bude jasno až polojasno s teplotami mezi 24 až 28 stupni,” poznamenala Honsová.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, ranní teploty se budou držet mezi 18 až 14 stupni, odpolední vystoupí na 27 až 31.

Jasno bude i v pátek a teploty ještě porostou. Maxima se zastaví na 28 až 32 stupních.

Tropický víkend

Víkend očekávají meteorologové tropický s teplotami v rozmezí 30 až 34 stupňů Celsia. Lokálně se na některých místech mohou objevit bouřky z horka.

Slunečné a horké počasí vydrží ještě poslední prázdninový den, tedy v pondělí 31. srpna. Teploty by opět měly atakovat tropickou třicítku. Výrazné ochlazení přinese až studená fronta, která by se do Česka měla nasouvat v pondělí odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám