Hlavní obsah

O politice se na magistrátu běžně jedná v kuchyňce, potvrdila Krnáčová

Novinky, jas
Praha

Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) odmítla, že by se pražské stavební předpisy projednávaly na magistrátu v kuchyňce. Připustila nicméně, že politická témata se v této místnosti mimo záběry kamer a mikrofonů řeší.

Foto: Milan Malíček, Právo

Adriana Krnáčová (ANO)

Článek

Primátorka na webu magistrátu uvedla, že politická témata, která nelze projednávat za přítomnosti úředníků v jednacím sále, jsou svolávána právě do kuchyňky. Z ní není, na rozdíl od jednacího sálu, pořizován záznam.

„V případě, že je svoláno jednání do kuchyňky, tak proto, že se projednávají politická témata, a to v přítomnosti úředníků nejde,” uvedla primátorka.

Krnáčová minulý týden nečekaně předložila vlastní návrh stavebních předpisů, byť je do té doby připravoval její náměstek Matěj Stropnický (SZ)

Její postup otřásl koalicí složenou z ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL, STAN). Primátorka označila Stropnického za neschopného, náměstek kontroval slovy o spolčení starých přátel z ANO a ČSSD.

„Líbivý protest”

Primátorka zdůvodnila přesunutí stavebních předpisů do své gesce mimo jiné tím, že se Stropnický nevypořádal s námitkami ministerstva pro místní rozvoj, které je schvaluje.

„A podle mého současného přesvědčení bylo Stropnického cílem, aby Prahou navržené stavební předpisy opět ministerstvo pro místní rozvoj neschválilo. Jedním z argumentů náměstka Stropnického je líbivý protest proti developerům, jimž vyhlásil válku. Žádné město se ale bez developmentu, tedy bez vlastního rozvoje, neobejde,” zdůraznila primátorka, jejíž návrh vychází z podoby dokumentu předloženého bývalým primátorem Tomášem Hudečkem.

O pokračování koalice jednají jednotlivé strany ve čtvrtek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám