Hlavní obsah

U tratě mezi Otrokovicemi a Moravským Pískem hoří tráva, nejezdí vlaky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Podél železniční tratě u Starého Města směrem na Veselí nad Moravou hoří travní porost. Táhne se to po velké délce, řekl mluvčí krajských hasičů Libor Netopil. Požár byl nahlášen před 13:00, podle webu Českých drah byl provoz na frekventované trati Přerov - Břeclav v úseku Otrokovice - Moravský Písek zastaven.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu, který je druhým nejvyšším. Podle Netopila bylo nasazeno deset jednotek profesionálů a dobrovolníků celkem s třinácti cisternami.

Ve Zlínském kraji se od pátečního odpoledne nesmí kvůli suchu zakládat ohně na volných prostranstvích a pálit tráva či odpad. Vyhlášení období nepříznivých klimatických podmínek vydal kvůli zvýšenému nebezpečí vzniku požárů hejtman Stanislav Mišák na doporučení hasičů. Hasiči letos vyjížděli oproti minulému roku k více než dvojnásobku požárů v přírodě. Riziko požárů je vysoké na celém území republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám