Hlavní obsah

Nová funkce pro exministra Chládka, bude šéfovat fotbalovým reprezentacím

– Praha • Aktualizováno

Exministr školství Marcel Chládek získal nové angažmá v české fotbalové asociaci. V pátek byl jmenován generálním manažerem reprezentací a akademií, což je úplně nová funkce, kterou dosud Fotbalová asociace ČR neměla. Chládek má na této pozici především vyjednávat na úrovni státu, krajů a měst a zajišťovat optimální podmínky pro rozvoj elitní mládeže.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý ministr školství Marcel Chládek na archivním snímku.

Článek

„Vnímám to jako velký závazek, neboť český fotbal potřebuje nové Rosické, Čechy nebo Kadeřábky a naším úkolem je zajistit talentům odpovídající prostředí pro jejich růst tak, aby za deset let měl národní tým perspektivu úspěchů minimálně na evropské úrovni,“ řekl Chládek v tiskové zprávě.

Sedmačtyřicetiletý politik v minulosti působil jako fotbalový rozhodčí. Od roku 2004 je členem ČSSD. V letech 2008 až 2014 byl senátorem a náměstkem hejtmana Středočeského kraje. Od ledna 2014 pak vykonával funkci ministra školství, mládeže a tělovýchovy, než byl letos v červnu odvolán kvůli údajnému hrubému chování k podřízeným.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Během svého působení na ministerstvu výrazně podporoval fotbal a celý sport. Nyní se bude ve FAČR snažit posílit roli především elitní mládeže, která je úzce provázána se všemi reprezentačními výběry.

„Reprezentace je výlohou naší práce. V novém sídle jsme vybudovali síň slávy a chceme do ní dále přispívat, proto se snažíme akademiím a reprezentacím zajistit nejen optimální sportovní zázemí, ale také kontinuitu ve spolupráci s kraji a městy, která je pro jejich dlouhodobé fungování důležitá. Věřím, že pan Chládek díky svému zaujetí a znalosti obou prostředí bude velkou posilou,“ řekl předseda FAČR Miroslav Pelta.

Stropnický: Nepotřebuje to komentář

Nově vytvořenou pozici pro Chládka komentoval na svém twitterovém účtu ministr obrany Martin Stropnický.

Vytvořená funkce „ředitele všech fotbalových reprezentací“ pro exministra Chládka podle něj nepotřebuje komentář. „Je komentářem sama o sobě,“ glosoval ministr.

Anketa

Pomůže podle vás Marcel Chládek českému fotbalu?
Ano
4,6 %
Ne
95,4 %
Celkem hlasovalo 2274 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám