Hlavní obsah

Vlaky mezi Prahou a Uhříněvsí čtyři hodiny nejezdily kvůli stržené troleji

– Praha • Aktualizováno

Kvůli stržené troleji ve stanici Praha - Hostivař byl v pátek ráno na čtyři hodiny zastaven provoz rychlíků i osobních vlaků mezi Uhříněvsí a Hlavním nádražím v Praze na trati Praha - Benešov. Před devátou hodinou dopoledne se podařilo závadu odstranit a vlaky už v tomto úseku znovu jezdí, informoval mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Během výluky přepravovaly cestující náhradní autobusy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Očekáváme, že jízdní řád bude stabilizovaný a spoje se vrátí ke svým pravidelným jízdním řádům přibližně během následující hodiny, tedy cca v 10 hodin," uvedl mluvčí.

Výluka, která trvala zhruba od 05:00 do 09:00, se dotkla ranní dopravní špičky, což znamená více než tří desítek osobních a rychlíkových spojů. Po trati jezdí i rychlíky do Českých Budějovic a mezinárodní rychlíky do rakouského Lince.

Mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illia uvedl, že trolej strhl po páté hodině osobní vlak. Vlaky kvůli závadě začínaly a končily jízdu v Uhříněvsi, na Hlavní nádraží a do Holešovic nejezdily.

Cestující se museli do Uhříněvsi dopravit metrem C a ze stanice Háje pokračovat buď autobusem X-S9 nebo pravidelnými autobusovými linkami pražské MHD.

Reklama

Výběr článků

Načítám