Hlavní obsah

Poslanec Tureček opustil TOP 09, strana netuší proč

– Praha
Novinky, zpe, kab

Poslanec Karel Tureček odešel z TOP 09. V poslaneckém klubu strany zůstává, potvrdila Novinkám mluvčí TOP 09 Martina Macková. Proč politik opouští stranu, není jasné.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karel Tureček

Článek

Tureček důvody neuvedl a neznají je ani jeho kolegové ze Sněmovny. „Vůbec netuším, jaké má pan kolega důvody,“ řekl Právu místopředseda Sněmovny a člen klubu TOP 09 Petr Gazdík.

„Důvody neznám. Doufám, že se dostaví na nejbližší poslanecký klub a důvody nám řekne,“ řekl Právu poslanec za TOP 09 Martin Plíšek.

Tureček, který ve Sněmovně nepatří mezi nejviditelnější poslance, je místopředsedou zemědělského výboru Poslanecké sněmovny a členem výboru pro životní prostředí.

Ve Sněmovně řečnil jen jednou

Za dobu svého poslaneckého působení řečnil Tureček podle parlamentních statistik jen jednou, a to když se v roce 2014 projednával návrh rozpočtu Státního zemědělského intervenčního fondu.

V minulosti zastával významné funkce, například jako náměstek ministra zemědělství. V letech 1998–2000 byl poradcem předsedy vlády. Jako náměstek pracoval kromě zemědělství i na ministerstvech průmyslu a místního rozvoje.

Do TOP 09 přišel už v době její vzniku z KDU-ČSL.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám