Hlavní obsah

Studénkou už můžou projíždět vlaky

Studénka (Novojičínsko)
Aktualizováno

Místem, kde se ve středu ráno ve Studénce na Novojičínsku srazilo Pendolino s kamiónem, už mohou projíždět vlaky. Železničáři ve 21:25 zprůjezdnili jednu kolej, do půlnoci uvolní ještě jednu. Další dvě koleje zatím zůstanou neprůjezdné. Řekl to mluvčí Správy železniční dopravní cesty Jakub Ptačinský. Nehodu nepřežili dva lidé, dalších 18 utrpělo zranění.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zničená souprava Pendolino po havárii ve Studénce

Článek

Nabouraná souprava už byla naložena na provizorní podvozek, speciální nehodový vlak ji v nejbližší době odtáhne do depa v Bohumíně.

"Poté bude možné zapnout trakční vedení i nad druhou kolejí," podotkl Ptačinský s tím, že se tak stane ještě ve středu. Dvě volné koleje umožní jak zastavení vlaků ve stanici, tak jejich průjezd.

Nehoda se stala před osmou ráno na frekventované trati mezi Prahou a Ostravou. S největší pravděpodobností ji způsobil polský řidič kamiónu, který vjel na koleje v době, kdy už svítila červená světla. Vůz zůstal zavřený mezi závorami, nepokusil se je prorazit. Řidič nehodu přežil, následně ho zadržela policie.

Nehoda je nejvážnější tragédií na železnici v Česku za posledních zhruba sedm let. Zranění několika lidí jsou natolik vážná, že jsou stále v ohrožení života. Materiální škody dosahují téměř 160 miliónů korun, z toho 150 miliónů jsou na vlakové soupravě Pendolino. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám