Hlavní obsah

Vlak byl plný maminek s dětmi, jely na dovolenou, řekl svědek

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studénka
Aktualizováno

Jedním z cestujících tragické cesty pendolina do Prahy byl i rozhlasový reportér regionálního rádia Michal Merenda. Pro Právo popsal, jak celá situace vypadala z pohledu cestujícího. Z oken vlaku, který byl plný maminek s dětmi, prý viděl plameny a kouř, kterým se záhy začal plnit i prostor pro cestující.

Lidé ve Studénce jsou zděšeni další železniční haváriíVideo: Prima FTV

 
Článek

„Strašlivá rána, taková kovová, železná, a potom okamžitě prudké brždění. Při výhledu z oken plameny, kouř, okamžitě to začalo vevnitř smrdět, i tam se objevil kouř,“ popsal s tím, že vlak brzdil několik set metrů. „To bylo vidět,“ dodal.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ruch na místě neštěstí

Merenda seděl v pátém vagónu, takže naštěstí nebyl v přímém ohrožení života. „Tam to s námi jenom hodně praštilo, a potom jsem cítil dobrzďování soupravy. Pak nás stevardky uklidňovaly, byly fajn, super, a pak nás pustily ven,“ sdělil.

Foto: Aleš Honus, Právo

Čelní pohled na zničené pendolino

Podle svědka byl vlak plný dětí a maminek, které mířily na dovolenou. „Na nádraží byl strašný chaos, nikdo nevěděl, co má dělat, řada lidí si dojednávala odvoz po vlastní ose,“ nastínil Merenda, který mířil služebně do Prahy. Po nehodě však cestu zrušil a vrátil se do Ostravy.

Pendolino před sebou tlačilo hořící trosky kamiónu půl kilometruVideo: Aleš Honus, Právo

Nehoda se stala před osmou hodinou ranní. Pendolino při ní narazilo v plné rychlosti do polského kamiónu, který stál na kolejích. Při srážce zemřeli dva muži, dalších 18 lidí bylo zraněno. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám