Hlavní obsah

Teploty budou letní, ale tropy už nepřijdou

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V následujících dnech bude převládat příjemné letní počasí s teplotami kolem 25 stupňů s minimem oblačnosti. Srážky by se na severozápadě republiky mohly objevit až v neděli, kdy bude přes naše území postupovat slabá studená fronta, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pátek a v sobotu nás čekají poměrně chladná rána s teplotami mezi 10 a šesti stupni Celsia,” upozornila Honsová. Přes den by po oba dny mělo převládat jasno či polojasno s odpoledními maximy v intervalu 23 až 27 stupňů.

V neděli bude zpočátku dne skoro jasno, v odpoledních hodinách však od severozápadu bude přibývat oblačnosti v souvislosti s přechodem slábnoucí studené fronty. V severozápadních oblastech republiky tak lze očekávat přeháňky. Maximální teploty se nicméně udrží mezi 23 a 27 stupni.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V pondělí by mělo převládat oblačno s přeháňkami či občasnými deštěm a teplotami v rozmezí 19 a 23 stupňů.

V dalších dnech by se mělo postupně oteplovat. V úterý i ve středu bude nejčastěji polojasno s teplotami mezi 21 až 25, respektive 24 až 28 stupni Celsia. Kolem 30 stupňů by se odpolední maxima měla pohybovat i během předposledního červencového víkendu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám